DEFENSAR LA NACIÓ Part primera

M’inquieta molt passejar per Vic. Ja fa temps que arribo a casa amb una inquietud que em fa reflexionar. El panorama que observo als carrers i a les places, als mercats, als barris, em neguiteja profundament. Observo  gent arribada d’altres llocs del món, amb la seva religió, la seva forma de veure el món, la seva concepció dels homes i de les dones, dels nens i les nenes, les seves costums, vestimentes, idiomes i tinc molt clara una cosa: no formen part de la mateixa civilització que jo. A Osona hi viuen més de vint-mil persones amb nacionalitat estrangera i creieu-me, si fossin francesos, anglesos, italians, nord americans, canadencs, australians o alemanys no tindria la sensació de xoc de civilitzacions que tinc al creuar-me amb qui o faig ara.

Les civilitzacions són reals. Els països i les nacions que les formen són reals. Les persones que hi viuen són reals. No són productes de la imaginació. Les civilitzacions es configuren amb la suma de creences, idees i costums dels pobles que les formen. Les idees i les creences dels catalans tenen molt  veure amb les dels francesos, els espanyols o els austríacs, i els nostres costums poden tenir matisos i singularitats amb les dels belgues o els nord-americans, però formem part de la civilització occidental que definim i conformem entre tots. La gent del Marroc, Ghana, Senegal o Guinea no formen part de la nostra civilització occidental. Formen part de la civilització islàmica i de la civilització de l’Africa negra. Aquestes civilitzacions tenen un sistema de creences, costums i idees diferents als nostres. En moltes ocasions, contraris i obertament incompatibles.

Hem de ser plenament conscients de que la majoria d’aquesta gent, que ha vingut a viure a la comarca i al conjunt del país, no s’integrarà. Mai. És més, no té cap intenció ni voluntat d’integrar-se a la nostra societat. En general, el mateix concepte d’integració els és desconegut o els resulta risible. És per això que els nostres esforços per acollir-los i explicar-los els nostres costums i creences i integrar-los en el funcionament natural de la nostra societat té tants pocs fruits. Simplement, no es volen integrar. Volen replicar el seu model de societat a casa nostra, aplicar les seves costums i continuar amb les seves idees i creences com si fossin als seus països. En definitiva, volen transformar la nostra societat en la seva societat. Però no adaptant-se a la nostra, sinó destruint-la.

Aquesta realitat no pot ser ignorada. A Osona, a casa nostra, tenim la obligació de defensar la pervivència i futur de la civilització occidental, de la qual formem part, i protegir-ne els valors de la democràcia, la igualtat, el respecte i la pau que hem construït amb tant d’esforç. Hem de protegir-nos del totalitarisme feixista, del fanatisme religiós, del masclisme, de la falta de respecte i la nul·la visió democràtica que tenen, en una molt majoritària proporció, la gent provinent de països que formen part de les civilitzacions del continent africà. El racisme i la xenofòbia que defineixen la ideologia de la civilització islàmica són impossibles de pal·liar ni transformar. Intentar integrar en la nostra societat la gent provinent d’altres civilitzacions no és nomes un absurd; és un suïcidi social.

Observeu els barris que la immigració es fa seus. Observeu els carrers i places que han ocupat massivament. Camineu per Vic o Manlleu. Doneu una volta per Roda de Ter o Torelló. Parleu amb la bona gent del poble. Sigueu valents per repassar la vostra pròpia experiència personal, i veureu com el xoc de civilitzacions està servit a casa nostra. Estem replicant tots els errors que països com Suècia, Àustria o Bèlgica estan pagant, ja, molt cars. La banalització amb la que hem tractat la immigració massiva se’ns girarà en contra molt aviat sinó encarem el problema d’una manera seriosa i ferma. Ha arribat l’hora de defensar la nació catalana i, per extensió, la civilització occidental. La nostra. La que volem que perduri. La que no volem veure morir.

Una resposta a “DEFENSAR LA NACIÓ Part primera”

  1. Tenim més cosas en comú amb un bereber que amb un limburges.
    En un món globalitzat, les civilitzacions no xocant, simplement és transformen i intentar conservarles intactes es
    matarles, tancar la porta el progrés. Estem molt malalts democràticament parlant, si volem conservar Catalunya intacta en ple segle XXI……….

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: