TOTES LES OPORTUNITATS PERDUDES -1

TOTES LES OPORTUNITATS PERDUDES -1

El virus etern de Catalunya és la dependència de l’Estat dels espanyols i una casta política catalana irremeiablement incompetent.

Quan el govern dels espanyols va decretar l’estat d’alarma el passat 14 de març, el missatge compartit des de Catalunya pels líders d’opinió concertats va ser que el decret es tractava d’un 155 encobert. A aquestes alçades, a l’estat dels espanyols no li cal cap excusa per aniquilar les suposades competències autonòmiques, suposant que aquestes hagin existit mai, i encara menys té la necessitat d’encobrir les draconianes mesures de recentralització proposades en l’estat d’alarma derivat de la pandèmia causada pel virus SARSCoV2. Però l’excusa del 155 encobert era, i és, perfecte per la classe política catalana, acostumada a encobrir la seva gestió negligent amb un “és culpa de Madrid”, i a disfressar la seva brutal incompetència amb una trista llagrimeta autonòmica.

El govern català va fer i fa, en aquest episodi, com sempre. Va passar de relativitzar irresponsablement la situació, no preparar-se adequadament per cap escenari concret i menystenir els experts mundialment reconeguts que alertaven, des de Catalunya mateix, que des de la Generalitat no s’estava fent res d’útil per evitar els efectes del virus, a veure’s superat per la realitat, proposar mesures contradictòries, improvisades i insuficients, dir que estava fent coses que no estava fent en cap cas, mentir en les dades, desprotegir criminalment la població, i permetre la militarització espanyola de Catalunya en la lluita contra un virus. Tot, per acabar culpant a Madrid com a gran cortina de fum de la seva deixadesa, incompetència i irresponsabilitat.

De fet, aquest és l’esquema que els successius governs catalans autonòmics i autonomistes tots, han utilitzat per evitar la fiscalització de la seva població i convertir la democràcia en paper mullat, la responsabilitat en l’exercici del govern en un concurs d’excuses barates, les promeses en acudits i la política en publicitat enganyosa. És el mateix esquema, calcat i sense anar més lluny, que el produït en l’octubre del 2017. Previsió desastrosa, gestió nefasta, engany massiu i culpar Madrid. La mateixa seqüencia de sempre, aplicada pels de sempre, amb el mateix, inevitable i catastròfic resultat de sempre.

El resultat de la gestió del govern català, així com la de la corrua d’impresentables assessors que orbita al seu entorn, és només comparable a la desfilada tragicòmica de la col•lecció d’éssers grotescos que l’Estat dels espanyols ha fet aparèixer aquest dies. La col•laboració de la premsa pública i concertada a Catalunya és imprescindible per intentar mantenir la ficció de Govern competent i diligent, però tothom amb un mínim de sentit comú ha pogut observar com els conseller negaven la crisi, amagaven les dades, ploraven en directe i anaven sempre a remolc d’un govern espanyol mediocre. El fet que, en les ultimes hores, s’hagin presentat diferents tipus de respiradors dissenyats per empreses catalanes i que no s’estiguin distribuint urgentment a els hospitals catalans perquè el Govern espera l’aprovació des de Madrid, mentre moren centenars de persones a Catalunya cada dia, hauria de desacreditar com a independentistes i com a persones dignes d’ostentar un càrrec públic a tots els membres del Govern català.

El coronavirus i els seus efectes són avui incalculables a nivell de pèrdues de vides humanes i impacte econòmic. La retracció de drets i llibertat que ja s’està aplicant, tardarà temps a revertir-se, i els Estats, i en espacial el dels espanyols, de tendència autoritària i totalitària, tindran com a primera prioritat el manteniment dels seus règims per sobre de qualsevol altra consideració. Espanya caurà en una depressió econòmica monstruosa que, com sempre, acabarà pagant Catalunya d’una manera cruenta i directe a tots els nivells.

El que si que és fàcilment calculable és la capacitat del govern català per desaprofitar qualsevol oportunitat per demostrar, no ja una mínima voluntat d’ independència, sinó la capacitat per entendre que es deuen al poble de Catalunya i el representen. La crisi del coronavirus ha ofert tota mena d’oportunitats al Govern per fer política de manera seriosa, desmarcar-se definitivament de la dependència espanyola i adoptar una posició valenta i unilateral centrada exclusivament en la defensa de la salut i la vida dels catalans. Però a Catalunya hi ha una casta política que no entén al poble que representa, que l’ignora i el menysté, a qui li importa ben poc el benestar dels ciutadans, que està criada per perpetuar tossudament un model de submissió polític perfecte per mantenir l’stato quo espanyol, i entendre’s exclusivament com a un prescindible apèndix subaltern del poder central. I fer tot això amb uns fums d’heroi nacional que exigeix beats incondicionals en comptes de ciutadans intel·ligents.

Que en aquest context d’emergència sanitària i desastre econòmic, els diputats del Parlament català no s’hagi rebaixat el seu sou ni un sol euro de les seves grans nòmines, i que l’únic gest que han publicitat amb insensat orgull hagi estat el fet de proposar-se no cobrar les dietes per desplaçament, amb el Parlament tancat des de fa setmanes, il·lustra de manera insolent i  definitiva la desconnexió total entre el poble català i els seus suposats representants. Una casta immoral i patològicament sociòpata.

La possibilitat que, amb aquesta mentalitat raquítica de l’estament polític, els catalans tinguem institucions que salvaguardin la Nació dels embats cada vegada més cruents del corrent de la història, és inversament proporcional a que la Unió Europea o l’Estat dels espanyols surtin d’aquesta crisi amb una sensibilitat democràtica augmentada i una capacitat econòmica solvent. Tota insensata esperança que l’autonomisme català podia mantenir, en una resolució del cas català basat en una interpel·lació a la UE, o a la negociació amb l’Estat dels espanyols, ha quedat avortada, en el món real, per dècades.

Precisament per això, perquè resulta evident que aquesta línia d’acció pactada i multilateral frena i fa impossible la independència, aquest carreró sense sortida serà el que triaran els representants de l’autonomisme català i el seu Sindicat de la Rendició (ERC, PdeCAT i CUP) per seguir enganyant al poble de Catalunya en la seva creuada contra la veritat. No fan la independència perquè no imaginen el Poder ni saben perquè serveix. Estan dissenyats per ser impermeables a qualsevol sentit de la responsabilitat o cap responsabilitat social. El 155 encobert són ells, i això, malauradament encara costa d’entendre a una gran part de la població.

Les campanyes d’infantilisme vergonyant com la del TotAniràBé, els eslògans del 155 encobert, els missatges patrocinats i difosos pel món convergent com el GràciesPresident, els tuits d’ERC apropiant-se de la gestió (mediocre, a destemps i falsa) de part del Govern, o la desaparició, de facto, de la CUP com a organització política són l’entremès en la gran festa del despropòsit que ens espera un cop superada l’epidèmia. I en això, en el desastre que vindrà, els independentistes que no sapiguem organitzar-nos reflexivament i conjurar-nos col·lectivament per desallotjar del poder a una casta política traïdora a les seves responsabilitats, no en serem part de la solució, sinó del problema.

Una resposta a “TOTES LES OPORTUNITATS PERDUDES -1”

 1. Lluís

  Es pot venir a alguna hora a mirar algun llibre que tinguis a la venda i

  naturalment, comprar-te´ls, amb bones condicions, perquè no tinc res per llegir i m´estic avorrint més que una ostrra!!!.

  Si m´agafés el virus però amb alguns llibrets a casa podria passar més bé.

  Estic en contacte a diari amb el Gomis i cada dia ell es fa uns farts de donar suport

  al D. Raventós. Recomana el llibre sobre la inbdependència escrit per ell, Ràdio Hadrian i el vídeo-reportatge LA MENTIDA.

  Quan pugui venir, m´ho dius si us plau. Però que hi estiguis tu, si no, no.

  Salutacions cordials.

  Cuida´t molt!!!.

  Jordi Romaguera.

  _____

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: