Normalitat autonòmica?

Normalitat autonòmica?

Fer veure que la normalitat a Catalunya és parlar de l’estatut d’autonomia, de pressupostos, de l’IRPF, de successions, de bitllets de tren, de traspassos competencials i de normalitat democràtica en els pactes amb els partits espanyols, és fer veure que Catalunya és una comunitat autònoma de regim comú. Retornar al marc autonòmic és imprescindible per a uns partits catalans que no han treballat mai amb cap altre esquema mental. No significa un retorn a l’autonomisme del Sindicat de la Rendició, format per ERC, PdeCAt, CUP i els seus bongos associats perquè mai han sigut altra cosa que autonomistes de segona. Practicar un espanyolisme submís i contemporitzador significa treure’s la disfressa d’independentista que es van posar quan els va convenir i que ara ja només utilitzaran, bruta i estripada, en els escenaris electorals on la folklorització llagrimosa encara funcioni.

El Sindicat de la Rendició té pressa per fer retornar les ovelles al corral autonòmic. Convèncer als catalans de que un pacte amb Espanya és l’únic possible i assenyat. Que la unilateralitat, és a dir l’autodeterminació, és a dir la democràcia, és a dir la independència, són qüestions que s’han de tractar a llarg termini en les taules de negociació bilaterals que els espanyols els prometen, mentre es pixen de riure en sortir de la reunió.

Una eterna gestió del mentrestant, quan fan just el contrari del que s’hauria de fer des del poder a Catalunya per reduir aquest mentrestant a zero. Perquè ells són el mentrestant, igual que ells eren el 155, igual que ells eren el Govern que prometia estructures d’estat i no les feia, igual que ells eren els que deien que el Primer d’Octubre seria vinculant i van vendre la gent,  igual que ells eren el catalanisme pactista, derrotat i en ruïnes, i igual que ells eren, són i seran les sangoneres que dessagnen Catalunya mentre la llengua, la cultura, els valors, l’economia i el futur s’ofeguen en el seu insolent mentrestant.

El Sindicat de la Rendició pensa que l’independentisme de base és cec, sord i curt de gambals, i que el seu mecanisme de control social basat en tsunamis, xantatges, mentides, frau electoral, simulacres i disfresses és suficientment poderós per mantenir a tot un moviment capturat sota la seva bandera blanca. Interpretant diferents papers a conveniència, les tres potes del Sindicat de la Rendició treballen sempre en la mateixa direcció: una Catalunya depenent, arruïnada, sense futur, desnacionalitzada, autonòmica, contemporitzadora amb l’enemic, fraternal amb el colonitzador i cruelment bel·ligerant amb la dissidència independentista catalana.

El Sindicat de la Rendició prepara un escenari en el que la independència unilateral, és a dir, la única independència possible, sigui vista com quelcom forassenyat per la majoria, com un projecte a molt llarg termini que ara s’ha d’aparcar per qüestions de seny i ordre. Ens voldrà fer empassar la roda de molí més gran que un poble pot acceptar, que és una autodeterminació subalterna, un dret universal que s’ha de pactar quan l’amo vulgui. El Sindicat de la Rendició, en definitiva, vol reconduir la democràcia cap a un espai tenebrós on tenir seny signifiqui rendir-se, l’únic dret sigui callar i el valor de les promeses i la representació democràtica valgui menys que un tuit. Vol matar la democràcia perquè una democràcia plena ser la seva mort.

En aquesta fase, el gran enigma a resoldre és quina serà la reacció d’un poble esclafat per les mentides i la manipulació. Què faran els més de dos milions d’independentistes adults que porten més d’una dècada votant a unes opcions polítiques que els prometien la independència i que ara parlen obertament d’estatuts d’autonomia i pactes amb Espanya i es donen la mà amb l’hostil enemic. Quina serà la resposta de més de dos milions per persones que esperaven una Unitat per la Independència responsable i eficaç, i s’han acabat trobant amb un Sindicat de la Rendició de la pitjor classe política de la història de Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: