El perill, ve de Ripoll

El perill, ve de Ripoll i té un nom: Sílvia Orriols i el seu Front Nacional de Catalunya. És un perill molt greu. Representa una amenaça real i explícita al règim establert i suposa un enfocament polític fonamentalment diferent del que sostenen els partits majoritaris al país. Perquè Orriols i el FNC són, bàsicament, una organització nacionalista. I en aquest país, on els mal anomenats partits independentistes reneguen del nacionalisme català, menystenen la llengua, la cultura i la identitat pròpies de la pàtria i competeixen entre ells per veure qui pacte més i millor amb els imperialistes espanyols, un partit declaradament nacionalista, és un perill enorme.

Certament, Orriols és un risc per a l’statu quo català, no per la seva representació actual (una regidora a Ripoll), sinó pel seu discurs polític i el seu desenvolupament a nivell nacional, que té serioses possibilitats de trencar el taulell polític català. Orriols és una patriota nacionalista. Defensa la llengua d’aquest país perquè la sap el pal de paller de la nació i quan parla de Catalunya ho fa amb l’amor d’una mare que protegirà els seus fills costi el que costi. Orriols encarna el patriotisme i l’amor incondicional cap a la pàtria catalana que tot polític català hauria de tenir i que, malauradament, tant pocs entenen avui en dia.

El nacionalisme representa, més que mai en els nostres dies, l’antagonista defensiu  de l’imperialisme, el globalisme o el transnacionalisme, doctrines totes que pretenen anorrear les nacions del món i posar al servei d’un govern mundial dominat per les elits a tots els pobles del món. Catalunya porta tota la seva història enfrontant-se a l’imperialisme. A les nacions lliures que volen continuar essent-ne, el nacionalisme guanya eleccions amb cada vegada més força. Per això, el nacionalisme patriòtic d’Orriols i el seu FNC tindrà el mateix recorregut d’èxit, si els catalans pretenen continuar tenint una nació pròpia en el futur.

El nacionalisme d’Orriols no té res a veure amb el racisme, perquè totes les nacions són naturalment i internament diverses. Tampoc amb l’aïllacionisme ni la xenofòbia, perquè ni Orriols ni el FNC tenen res en contra de l’intercanvi comercial i cultural, la política de col·laboració  internacional o la diplomàcia efectiva. Tot el contrari. El discurs i el desenvolupament de la política nacionalista d’Orriols, un cop sigui al poder en les institucions del país, serà, precisament, el què farà possible que Catalunya esdevingui lliure i sobirana, i pugui practicar aquesta diplomàcia, col·laboració i intercanvi amb la solidesa i autonomia que només un estat independent pot aportar als catalans.

Des del FNC es defensa la idea que el món està millor governat quan les nacions són lliures de construir el seu propi camí, cultivant les seves pròpies tradicions i protegint els seus interessos particulars sense interferències ni ingerències externes interessades. Per això a Catalunya cada dia creix el nombre de persones que entén imprescindible preservar el mode de vida que tant ha costat construir, i que es reflecteix en uns usos i costums, una llengua i, en definitiva, una cultura pròpia i original. Un mode de vida que es veu, avui en dia, greument amenaçat tant per als enemics externs de la nació (els estats ocupants espanyol i francès), d’un imperialisme ferotge, com dels enemics interns, una casta política catalana cínica i covarda, que no té cap projecte pel país més enllà d’entregar-lo, destrossat, els seus amos saquejadors.

El perill, ve de Ripoll, bressol de Catalunya, El representa una dona ferma i valenta, amb una visió política tan necessària i imprescindible com d’esperança i de futur per al país. El perill té nom de dona, una mare de cinc fills, treballadora i activista política de fa anys, que ha decidit posar-se a disposició de la pàtria en el moment més delicat de la seva història. Mai la llengua catalana havia estat tan greument amenaçada. Mai hom hauria pogut imaginar que amb un independentisme popular esclatant als carrers, les institucions del país poguessin estar dominades per una classe política tan mediocre i mancada de visió. Mai com ara el país havia necessitat de manera tan urgent i oportuna la mirada clara i lluent d’una patriota nacionalista com Sílvia Orriols i el seu FNC. Tard o d’hora l’independentisme popular recordarà perquè vol la independència de la pàtria. I Orriols serà allà, per fer-la real.

5 respostes a “El perill, ve de Ripoll”

 1. Alerta els que insultin na Sílvia Orriols. D’ aquí deu anys s’ hauran d’ amagar sota les pedres. Talment com aquells que els anys seixantes deien una cosa i ara voldrien tapar el seu passat. Se’ m dirà que la gent té dret a canviar d’ opinió. En efecte, la gent pot evolucionar -o degenerar- i canviar l’ opinió.
  Ara bé entre estar a favor de Catalunya i la seva independència nacional i estar-ne en contra, s’ exclouen netament. Per tant qui vagi contra catalans que lluiten a favor del nostre poble si un hom l’ ha bescantat, després no valdran falses interpretacions.

  M'agrada

 2. Alerta els que insultin na Sílvia Orriols. D’ aquí deu anys s’ hauran d’ amagar sota les pedres. Talment com aquells que els anys seixantes deien una cosa i ara voldrien tapar el seu passat. Se’ m dirà que la gent té dret a canviar d’ opinió. En efecte, la gent pot evolucionar -o degenerar- i canviar l’ opinió.
  Ara bé entre estar a favor de Catalunya i la seva independència nacional i estar-ne en contra, s’ exclouen netament. Per tant qui vagi contra catalans que lluiten a favor del nostre poble si un hom l’ ha bescantat, després no valdran falses interpretacions.

  No és cert que sigui repetit, abans se m’ ha esmunyit i només ha sortit un terç del comentari. Perquè tingui sentit ha de publicar-se sencer. Gràcies.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: