Orriols i Espot

Resulta imprescindible pel futur de la nació catalana que la mentalitat i la valentia política que representen avui figures com Sílvia Orriols (regidora de Ripoll pel FNC) o Santiago Espot (president de Catalunya Acció) siguin presents en el Parlament de Catalunya. I quan dic imprescindible ho faig amb la plena consciencia de que el patriotisme compromès amb la llengua, la identitat i els valors propis de Catalunya és avui inexistent al Parlament. I quan dic imprescindible vull dir que sense Orriols i Espot, sense el nacionalisme insubornable que representen, la Nació catalana es pot reduir a una simple anècdota històrica en les properes dècades.

Els conflictes es resolen, primer, assumint-ne l’existència i, segon, dibuixant les millors estratègies per minimitzar-los i resoldre’ls. A dia d’avui, al Parlament no hi ha cap diputat que s’atreveixi a assumir la situació de la llengua catalana com el què és: una situació límit en un procés de substitució lingüística creixent i accelerat, que portarà el català a l’extinció en molt poques generacions. A dia d’avui no hi ha cap diputat que expressi la més mínima preocupació ni endegui cap acció política encaminada a defensar la identitat catalana, a reforçar-ne els valors fonamentals i definitoris per projectar-la al futur amb garanties de supervivència. I no n’hi ha cap perquè cap es pren seriosament la reculada catastròfica del civisme, el respecte, la integritat moral, el deure social, la cura del territori, la història de la Nació, la política de natalitat o la qüestió immigratòria. Cap diputat s’ho pren seriosament perquè ses senyories no són al Parlament per fer política ni per defensar el país, sinó per fer teatre de la més baixa estofa en un mediocre vodevil autonòmic repetitiu i ofegat.

Si parlo d’ Orriols i Espot és perquè en aquest moments representen una flama de digne esperança en un país cobert pels negres núvols del progressisme abstracte i banal. És la Catalunya Catalana d’Espot i Orriols la que assegura la continuïtat del poble català. En són el fals centrisme (convergents), l’hipòcrita republicanisme progressista nostrat (ERC) o l’anticapitalisme mundialista (CUP) una garantia absoluta de desaparició de la llengua, la cultura, els valors i la identitat catalana. Uns garanteixen un país de futur, lliure i sobirà, on ser català vol dir relligar-se plenament amb una història nacional de mil anys, una llengua forta i una identitat singular i robusta. Els altres garanteixen una regió espanyola, pobre i sotmesa, on ser català no vol dir res, la llengua ha desaparegut i la Nació és buida.

Només un nacionalisme convençut, patriòtic, desacomplexat, amb una ideologia clara i transparent, que sigui capaç de posar sobre la taula qualsevol qüestió i tractar-la amb maduresa, que sigui capaç de defensar qualsevol tema amb raons i arguments sòlids sense deixar-se intimidar pel gran exercit de l’estupidesa processista, i que tingui la voluntat de defensar i construir un projecte raonable i conseqüent per la independència del país i de la Nació sencera, només aquest nacionalisme patriòtic dic, serà competent per alliberar Catalunya de l’opressió colonial dels estats espanyol i francès, d’obrir la política catalana a una democràcia autèntica i restituir la grandiositat de la nació catalana.

Per això cal treballar els fonaments d’una unió de tots els patriotes catalans, conservadors, nacionalistes i lliberals, que haurà de ser la clau de volta de l’alliberament nacional, i fer-ho en base i al voltant de figures de la talla d’Orriols i Espot em sembla la millor manera d’iniciar aquest trajecte. Els nous lideratges que reclama l’etapa final del procés d’independència hauran de capitanejar la creació d’un Estat Català lliure, sobirà i independent, transformar el país, la democràcia i la cultura, i promoure una renaixença nacional en base als valors propis.

Per això, cal portar a Sílvia Orriols, Santiago Espot i al patriotisme català al Parlament de Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: