MORT AL TERRORISTA

Ahir al mati un jove armat amb un ganivet va entrar cridant en una comissaria de policia de Cornellà. Algú que entra armat i cridant en una comissaria de policia és un terrorista. Com hagués passat en qualsevol comissaria de policia del món, el terrorista va sortir-ne poques hores més tard. Mort, clar. I va sortir-ne mort perquè algú que entre armat i cridant en una comissaria de policia amb la intenció de fer mal te molts números de rebre un tret. I si és un jove musulmà que crida Allahu Akbar mentre branda un ganivet més. Perquè els terroristes que han sembrat la mort, el caos i la destrucció pels carrers de Barcelona i Cambrils i Madrid i Londres i Berlin i Brussel·les i Lio i Copenhague responen exactament  a aquesta descripció: musulmans, joves, armats, cridant i amb ganes de matar. Se’n diuen terroristes islàmics, integristes i feixistes violents i afamats de sang infidel, com la teva o com la meva, o com la de la valenta i professional policia que ahir va enviar-ne un allà on li correspon.

Pocs dies després de la commemoració de l’atemptat islamista de l’any passat a Barcelona i Cambrils, sota un nivell d’alerta 4 sobre 5 d’amenaça terrorista i amb un avis urgent d’Interpol a totes les policies del continent sobre un possible atemptat islamo-feixista imminent a Europa, la policia catalana va fer el més assenyat i seriós possible: abatre l’atacant. La policia es va defensar d’un atacant perillós, va protegir la resta de companys i les persones que en aquell moment es trobaven a la comissaria de la violència del terrorista i va utilitzar la seva arma de foc de manera proporcional a la potencialitat de l’amenaça. Recordem que en els atacs islam-feixistes previs a Europa s’han fet servir cinturons d’explosius a més d’armes de foc de calibre guerra i armes blanques de grans dimensions.

El més grotesc del cas és que les xarxes socials es van omplir immediatament d’il·luminats que ràpidament titllaven d’assassina la policia…per haver abatut un terrorista. Periodistes exigint exhaustives, minucioses i immediates explicacions a Mossos d’Esquadra quan la investigació sobre els fets encara estava en marxa i sota secret de sumari. Advocats posant el crit al cel preguntant-se pels drets del terrorista i acusant de facto a la policia de precipitació, poca professionalitat i d’estar massa influenciats pel Hollywood. Fins hi tot una assessora-tertuliana indignada demanava a Mossos cursos d’entrenament per saber “desescalar” situacions en les que un jove terrorista entra armat i cridant a la comissaria del barri.

Una de les avantatges de les xarxes socials és que la majoria de la gent no hi és. Les habituals consignes extremes de dreta i esquerra colpegen amb tanta desvergonya els límits de la realitat que ja no són sinó glopades de vòmit propagandístic. La demagògia ja no és bonisme. El bonisme naif al que estàvem acostumats i que dictava un comportament políticament correcte tenia unes costures fetes de seny i moderació. La demagògia actual és tant intensa que hem arribat a un punt on acusar a qui protegeix la teva vida d’assassí i a l’assassí de víctima innocent d’un sistema diabòlic rep cada dia més aplaudiments. Aquest populisme s’aferra a Catalunya en una part significativa de la població, amb uns valors inconnexos i líquids on el políticament correcte ja no és defensar una posició mitjana preestablerta, sinó defensar postures incomprensibles des del més intens dels immobilismes.

Els demòcrates hem de tenir una paciència infinita i deixar que, en la respectuosa llibertat d’expressió, les idees més absurdes, demagogues i sinistres trobin el seu just tracte.

Matar a un terrorista és un acte just i bo. Eliminar de la capa de la terra a una persona que viu en l’odi i està disposada a morir per fer tant mal com pugui és un honor. La policia que va disparar ahir hauria de rebre totes les condecoracions possibles del cos de Mossos d’Esquadra. A els que la jutgen infundadament, no els entregaria mai la meva seguretat, la de la meva família o la del meu país. A ella, si.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: