Diguem-nos la veritat

Diguem-nos la veritat encara que dolgui. Diguem-nos la veritat sense contemplacions. Perquè, avui més que mai, la veritat ens farà lliures. Diguem-nos la veritat perquè així matarem les mentides.

El Govern de la Generalitat ha fallat. Ha fallat durant anys. Mentre el poble es preparava per defensar la llibertat i la República amb el seu propi cos, els responsables de preparar les estructures necessàries per fer néixer i créixer la República amb garanties, perdien el temps amb excuses. No han tot el necessari i han fallat. I en fallar s’han posat a ells mateixos davant les feres espanyoles, entregant el país al caos. Diguem-nos la veritat: PdCAT i ERC han estat incapaces de complir la seva paraula, per una fatídica combinació de mediocritat, falta de voluntat i victimisme autonomista. Incorporar un conseller netament espanyolista en un Govern escollit per fer la independència no pot ser un error. És l’estratègia d’alguns amb molt de poder i ajuda que, des de dins, han corcat el Govern, han mal aconsellat el President i han alimentat les disputes i desconfiances en una ja de per si fràgil coalició. No podem avalar, amb nostre vot enlloc i mai més, a formacions que no compleixen les seves promeses.

Les principals organitzacions civils sobiranistes s’estan mostrant incapaces de llegir amb encert el moment polític i d’interpretar la voluntat popular creixent, demostrant una manca de lideratge preocupant. Mentre la població intueix amb encert que aquest moment és clau i que cal iniciar un control efectiu del territori amb responsabilitat, defensant i exercint com a República i acceptant les conseqüències com a un poble madur, les entitats estan frenant la gent amb crides a un pacifisme malentès. Deixar passar els dies esperat ningú sap ben bé què, i fer que el poble acumuli perillosament energia negativa fruit de la inacció i la frustració és una irresponsabilitat. Congelar la voluntat popular i fer perdre el temps a la gent amb gestualitats inútils és treballar amb un marc mental perdedor que hem d’ignorar completament.

Presentar-se a les eleccions del 21 de desembre significa entrar voluntàriament en una trampa sense sortida. L’estat dels espanyols organitzarà un simulacre d’eleccions, amb mil-i-una trampes electorals. Cens trucat, vots falsificats, partits il·legalitzats, campanya manipulada. Però això serà el de menys si l’independentisme s’hi presenta i legitima amb la seva participació una data electoral imposada per un estat que empresonaria el Govern que intentés complir amb el mandat democràtic que pogués sorgir d’unes noves urnes. Aquesta pantalla està superada i només servirà per enredar l’ambient i legitimar una dècada de govern de l’espanyolisme més  reaccionari a Catalunya. Cal arribar al 21-D amb un control del territori indiscutible o la repressió s’incrementarà exponencialment. Que les organitzacions polítiques només sàpiguen treballar amb marcs electorals no significa que sigui responsabilitat del poble seguir-los en aquest suïcidi de credibilitat.

Diguem-nos la veritat. Cada dia que passa sense demostrar al món de manera contundent que aquest país és nostre, és un dia perdut. Cada dia que passem sota el cada dia més pesat jou espanyol és un dia més de deshonra a la nostra dignitat com a poble. Ocupem els carrers, tallem les autopistes, bloquegem les fronteres, ocupem els ports i els aeroports, fem aturada de país indefinida. Demostrem a l’estat dels espanyols que aquí, a casa nostra, manem nosaltres. Fem-ho acceptant-ne les conseqüències. Lluitem com tants d’altres pobles ho han fet en el passat per conquerir la llibertat. Fem-ho massivament, amb calma però contundència. Fem-ho sense violència però sense aturador. Diguem-nos la veritat i fem de la veritat la nostra bandera. El control del territori és la República. Tinguem seny. Prou excuses i prou dilacions. És l’hora de l’acció directe.

Diguem-nos la veritat. Sinó actuem amb contundència deixarem la feina per fer. Això és el que ha fet el Govern de la República, dubtar i no fer l què calia quan calia fer-ho, i per això està pagant unes conseqüències terribles. Enfrontar-se a l’estat dels espanyols, quan aquest ha activat tots els mecanismes de defensa i atac només és possible si es fa amb convicció i sense més dilació. Deixem d’enganyar-nos. Ningú, enlloc, vindrà a fer-nos la feina. Cap institució ni tribunal del món mourà un dit per alliberar es nostres presos ni per retornar la democràcia a Catalunya ni tant sols per reconèixer-nos el dret d’autodeterminació si primer no ho fem nosaltres amb tota la contundència possible. Ocupar fronteres amb milers de vehicles aturats, fer-nos forts davant del Parlament i la Generalitat, amb campaments indefinits i multitudinaris, prendre els principals ports i aeroports del país i aturar l’activitat econòmica durant setmanes pot resultar diferent del que ens havien venut com la “revolució dels somriures”. És el moment de superar les estratègies reivindicatives, que tant positives han resultat durant aquest anys per eixamplar la base independentista, i passar a, ja no a practicar la resistència sinó a activar una resposta activa coordinada per controlar el país i fer inviable tot control espanyol.

L’estratègia equivocada és esperar més. Esperar que detinguin el President Puigdemont i la resta de consellers, esperar que il·legalitzin els partits independentistes o esperar que Arrimades sigui presidenta d’una comunitat autònoma espanyola reprimida i ocupada anomenada Catalunya. Esperar sols farà que les coses siguin més difícils i que la tensió creixi encara més. Esperar no solucionarà res. Seguir la mateixa estratègia que ha seguit el Govern de Junts pel Si és entregar-se als espanyols esperant que el seu autoritarisme feixista s’apaivagui en virtut d’algun miracle. El Govern de la República restarà empresonat o a l’exili forçat mentre no apliquem amb rigor, seriositat i contundència un control del territori que expulsi l’estat dels espanyols de casa nostra.

Diguem-nos la veritat.  Defensem la República

Una resposta a “Diguem-nos la veritat”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: