La meva por

La por angoixant i paralitzadora és la victòria de l’enemic. La por als monstres de fum o de pedra, que aniquila el valor i destrossa l’ànima, anticipa una derrota certa i definitiva. El temor al combat del que no es coneix a si mateix és la primera estocada del contrari. La batalla que s’inicia sense conèixer l’enemic és una batalla perduda. L’ansietat, el tremolor colpejant del cor accelerat, mans suades i mirada perduda, que provoca el perill imminent i la incertesa de l’acció encertada i concreta, és la por que fa tirar la tovallola al ring, que et deixa paralitzat dins la trinxera quan retronen els canons. La por del caçador davant la presa. La por de l’home sol en la foscor del desconegut. Aquesta por inútil, que reconec en els altres com un vell enemic, la vaig vèncer fa molt temps. En política aquesta por, gris i inútil, no l’he tinguda mai. És la por, però, que guia els pensaments de molts polítics processistes. La por que alimenta el cinisme oportunista i la retirada esporuguida. És la por a convocar el Referèndum dels membres del Govern o la paràlisi real que defineix un Parlament bocamoll de focs d’encenalls transparents. No és la por de l’insensat o el temerari. És la por de la rata.

Aquesta no és la meva por. Jo en tinc una altra.

La meva por és una desconfiança basada en la raó i l’experiència. La meva por m’ajuda a preparar-me, a conèixer-me millor. La meva por em fa conèixer el terreny, m’activa i em motiva. La por que jo tinc és justificada i coherent. La meva por neix de la certesa i l’assertivitat. Neix del coneixement de l’enemic i de la precisa identificació de les seves febleses. Desconfio profundament i serena dels polítics que lideren el procés d’independència de Catalunya. Desconfio obertament de les seves paraules i els seus discursos. En desconfio per coneixement i vivència pròpia. Desconfio de la seva gestió i les seves raons. No han complert mai cap promesa; no han seguit cap precepte guanyador ni han estat capaços de fer honor a una sola de les causes que deien defensar. No tenen el valor ni el coneixement ni la convicció necessaris per fer quelcom de tant gran i profund, tant gloriós i definitiu com alliberar un poble dels seus complexos i topalls donant-los la millor de les eines: la independència.

La meva por, aquesta que em manté despert i actiu, que em fa caminar descalç i dir sempre la veritat, és que l’independentisme mori. Aquest és el meu gran temor. Treballo incansablement per evitar que el processisme ofegui l’independentisme en un eixordador mar d’eufemismes i porti al poble a l’abisme del conformar-se amb menys que la llibertat. Temo profundament que la derrota es vengui com a victòria, que un negre futur de desaparició nacional catalana se subhasti en les sales dels nostres enemics mentre nosaltres celebrem al carrer la propaganda dels sonats. Tinc por que el procés dels processistes aconsegueixi negligir de tal manera la credibilitat catalana que a l’hora veritable no ens trobem sols, sinó aïllats. Tinc por que l’ou del totalitarisme sectari inoculi un feixisme tou però dens, que s’incorpori sense remor en el tarannà de la nostra societat i que, després de l’esforç descomunal que haurem hagut de fer per alliberar-nos-en, ens convertim el la pitjor versió del nostre enemic. Tinc por que la gestió d’un conflicte obert i noble se’n faci una guerra de trinxeres inacabable i sagnant que deixi en el bàndol català una terra cremada política on els corbs oportunistes i les garses carronyeres dominin un país noquejat.

La meva por és real i molt viva. La respecto i l’estimo perquè em fa millor. Cada dia, quan  m’aixeco, comprovo que no m’ha abandonat. El dia que desapareix voldrà dir que m’he rendit. I el que es rendeix, perd.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: