Una sola causa: la seva

Les presses d’ANC i Òmnium per pagar les multes als càrrecs electes convergents s’entenen millor si les comparem amb el sord oblit amb el que han obsequiat a les entitats multades per escriure un manifest i organitzar una xiulada contra el rei dels espanyols. Que ANC i Òmnium es mouen al ritme dels tambors processistes ho demostra aquest apartheid independentista, on a uns se’ls paga les multes i als altres no. A uns se’ls prepara grans performances publicitàries per acompanyar-los al jutjat entre grans mostres d’efecte i a d’altres se’ls deixa sols i sense un trist missatge de suport. A uns se’ls paga el cinisme i la traïció amb companyerisme i a d’altres se’ls demana silenci i constricció.

Les principals entitats civils dites independentistes del país són un esplai que treballa com a agencia de publicitat i marketing, dedicades exclusivament a donar cobertura a la casta política que representen. Mas, Homs, Ortega i Rigao, tots ells càrrecs electes que han negat en seu judicial haver participat en l’organització del 9N i al mateix temps han assegurat haver pactat amb Espanya per convertir-ho tot en una costellada intranscendent, són part de la casta que mereix l’aplaudiment i la solidaritat d’ANC i Òmnium. Els civils, sense càrrec ni cobertura institucionals, la gent que és vexada, jutjada i multada per parlar català, per portar una senyera estelada, per defensar els seus drets com a ciutadans, per escriure manifestos o organitzar xiulades, per defensar la dignitat nacional, la historia, la llengua i la cultura catalanes només es mereixen menyspreu i oblit, no fos cas que les seves actituds independentistes de lluita incansable s’encomanessin a la tribu i el processisme en perdés el control.

Al contrari. La gent de Catalunya Acció, Sobirania i Progrés, Plataforma pel Dret a Decidir, el sindicat CADCI, Internacional Comission of European Citizens (ICEC), la Fundació President Macià, Ara o Mai!, Catalunya diu Prou, Casal per la Llibertat i la Independència de Catalunya, Societat Catalana de Lliure Opinió, Moviment de Cultura Popular El Sotrac o Units per Declarar la Independència de Catalunya (Updic) no es mereixen ni es mereixeran cap reconeixement ni suport. Perquè el seu gran crim ha estat organitzar una xiulada i escriure un manifest a favor de la dignitat de Catalunya i en contra del rei dels espanyols. El seu pecat ha estat no combregar amb la doctrina oficial de revolució dels somriures  i si en la defensa contundent de la dignitat i l’autodeterminació del país.  Junts acumulen una multa d’un milió d’euros. El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, té una multa de 90.000 euros per escriure un manifest. Tant com Mas, Rigao i Ortega junts.

El postulat oficial del “Procés” segueix el seu camí de bons i dolents. Doble moralitat de somriure còmplice pels cínics i desterrament dels crítics. Protegir als bons que segueixen la via del martirologi redemptor i castigar els malvats lliurepensadors. Actuar seguint el guió processista i fer les coses bé d’acord amb el seu dogma de fe converteix a les persones o les entitats en bones independentistes. La resta, els dolents, insensats hiperventilats, enemics del “Procés”, no mereixen l’escalf i la benedicció dels líders i han de ser ignorats. Així es cova una societat autoritària i acrítica, liderada per una casta parasita d’energúmens al servei d’una sola causa: la seva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: