Ni data ni pregunta

Les paraules del President Puigdemont, dient que no hi haurà data ni pregunta del referèndum  si el govern espanyol insinua la possibilitat de voler parlar sobre qualsevol cosa, posarien en alerta màxima als membres d’una comunitat nacional immersa en un autèntic procés d’independència.  Sonen a estafa premeditada. Aquestes escandaloses declaracions, que bàsicament venen a dir que un simulacre de diàleg amb el govern dels espanyols és molt més important i prioritària que la voluntat de qualsevol majoria social o política a Catalunya o les promeses per les quals el Govern ostenta el poder, serien motiu de dures protestes per part de les organitzacions dites independentistes. Però aquestes, coptades i controlades per processistes professionals, formen part de l’aparell governamental de justificació d’imbecilitats oficials i callen obedients. El sempitern “Procés” no deixa de ser un modus vivendi fructífer per als paràsits que en viuen.

La promesa de “referèndum o referèndum” és una mostra més del clàssic artefacte publicitari processista, destinat a dilatar infinitament el calendari d’execució de les promeses i fulls de ruta i a ser substituït com a esquer electoral per la subsegüent ocurrència dels genis de Palau. La incapacitat de la societat civil per fiscalitzar seriosament la inacció processista, amb menció especial per la complicitat mediocre de la gran majoria de premsa del país, transforma el “Procés” en l’esperpèntica caricatura de bucle etern que és. De referèndum si o si a referèndum depenent de Rajoy. D’autodeterminació a determinació delegada i condicionada. De independència a “Procés”.

Puigdemont i el seu govern han incomplert els terminis que ells mateixos van marcar per transformar Catalunya en un estat independent, han canviat l’estructura, la finalitat i el procés que van prometre una vegada i una altra i pel qual van ser votats i ara, a pocs mesos de la suposada celebració d’un referèndum d’independència amb el qual porten un any marejant la perdiu, s’atreveixen a plantejar-ne un ajornament sine die perquè saben que les seves prorrogues, incompliments i traïcions electorals seran apropiadament excusats per l’immens aparell publicitari processista mentre es dediquen a vendre la següent fase del “Procés” com a final, ultima, definitiva i indiscutible.

Menteixen els que diuen que un referèndum és imparable a Catalunya. Menteixen interessada i covardament. Menteixen amb els miserables interessos espuris dels que viuen col·lateralment de comentar un “Procés” etern. Mentre tot el poder polític i mediàtic i tota la capacitat de canalitzar la voluntat popular segueixi en mans dels processistes, aquest país seguirà submergit en l’autocomplaença defensiva i el martirologi de manual, sense solució de continuïtat i amb un panorama creixent de descrèdit nacional. Ni valor ni audàcia ni autodeterminació. Amb els processistes al comandament, sol tindrem improvisació, misèria i dependència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: